healthlove.blogg.se

Här kan ni följa träningstips, hälsosamma recept, hälsotips och även bra tips inom skönhet! Så love health and stay fit!

Smaklig måltid!

Kategori: Allmänt

Vi tänkte att vi drar igång bloggen med ett smarrigt och hälsosamt recept, en liten boost för kroppen helt enkelt!

Huvudingredienserna är rödbetor och kikärtor, anledningen till att vi valt just detta receptet ( förutom att det är så otroligt gott ) är att både rödbetor och kikärtor är fruktansvärt bra för kroppen!

Rödbetor renar nämligen blodet, stimulerar bildningen av röda blodkroppar och den ökar även syreupptagningen i blodet, vilket då gör kroppen mer uthållig vid fysisk träning, hur suveränt är inte det?

Det rödbetan gör mer är att den rensar även tarmarna, avgiftar levern och gallblåsan från toxiner.
Rödbeta är även bra mot magsår.
Så den är inte bara god utan den gör underverk för kroppen!

Kikärtor innehåller mängder med näring, massor av proteiner och de är fulla av vitaminer, ( bl.a. massor av B9 - folsyra ) och är fulla med mineraler, särskilt järn och magnesium, därtill har dem bra med fibrer.
Dem är dessutom rika på kolhydrater och proteiner.

Som sagt otroligt gott samtidigt som det är en boost för kroppen!

Så då kommer vi äntligen till det underbara receptet!

Ugnsrostade rödbetor med kikärtsbiffar och tzatziki!

INGREDIENSER 4 PORTIONER

Rödbetorna:

500 g rödbetor
1 msk olivolja
100 g ruccola
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
salt, vit- eller svartpeppar ( vi brukar köra på svartpeppar )

SÅ LAGAR DU

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor eller halvor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Ringla över olivolja, samt salta och peppra.

4. Rosta i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, ( det är gott om dem har lite tuggmotstånd kvar, men det gör man som man vill )

5. Hacka ruccolan

6. Ringla över honungen och balsamvinägern och blanda med ruccolan


Kikärtsbiffarna:

2 burkar kokta kikärtor, à 400 g
1 gul lök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad spenat
1 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
smör till stekning

SÅ LAGAR DU

1. Skölj kikärtorna rikligt och låt dem rinna av, skala och hacka löken fint.

2. Mosa kikärtorna, löken samt spenaten i en matberedare.

3. Blanda sedan med peppar, salt, majsstärkelse och ägg till en smet, forma till bollar och platta sedan ut till biffar, ca 1 cm tjocka.

4. Stek i smör i ca 2–3 minuter per sida på medelvärme, servera med ugnsrostade rödbetor och tzatziki.


Tzatziki:

2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
1/2 msk salt
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja

SÅ LAGAR DU

1. Skölj gurkan rikligt och skala den, riv den sedan på den grövsta delen på rivjärnet, Lägg dem i en bunke och strö över salt
Låt det stå och dra i ca 5-10 min, krama sedan ur saften med handen.

2. Pressa i vitlöken i den turkiska yoghurten och blanda i gurkan och olivoljan.

Voila klart!

En underbart god maträtt som passar perfekt både till vardags och som en finmiddag när man har gäster på besök och hur suveränt är det inte att man kan äta gott och veta att det boostar kroppen samtidigt!

Så hoppas att ni kommer att testa receptet och kommentera gärna vad ni tyckte om ni testar det, eller om ni bara har några frågor :)

Ha det bra så ses vi i nästa inlägg!
Kommentera inlägget här: